Benden & Bizden Hikayeler

Ne yesek?

25 Ekim 2015 Pazar

Muzlu Rulo Pasta

Haftalardır Yiğit'e kek yapıyordum ki çocuk artık  bir yerde isyan etti :)
-Anneciim, biraz da başka tatlılar, pastalar yapsanaa!!

-Yapmaz mıyım yavrum, yapmaz mıyım oğlummm!! diyerek, kekten daha hızlı ve  kolay ne  yapabilirim diye araştırmaya başladım ve kekle kapışacak hızda ve kolaylıkta muzlu rulo pastayı hatırladım!

Malzemeler:

Pandispanya için
- 4 yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

İç ve dış kreması için (en kolayından;))
- 2 paket kakaolu puding
- 1 litre süt

2 adet muz

Yapılışı:

4 yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Karışım beyazlayınca, üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine ince bir şekilde hamuru yayıyoruz. 200 derecelik ısıtılmış fırına koyuyoruz, pembeleşene kadar pişiriyoruz. Piştikten sobra, fırın kağıdı ile birlikte keki birkaç kez rulo yapıp açıyoruz ki kolay şekil alsın ve kağıttan ayrıldın.
Diğer taraftan, 2 paket pudingi 1 litre süt ile hazırlıyoruz. Pişen pudingi, kağıdından ayırdığımız pandispanyanız üzerine döküyoruz (üstü için de bir miktar kenara ayırmalıyız). Muzları dizip, rulo şeklini veriyoruz ve kalan puding ile rulonun üstünü kaplıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gün beklemeli...

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder