Benden & Bizden Hikayeler

Ne yesek?

17 Ekim 2015 Cumartesi

Sebzeli Balık Çorbası

Malum, mevsim kışa döndü. Balık, okul ve hastalık sezonunun aynı döneme denk geldiği düşünüldüğünde hasta çorbası olarak da prim yapabilecek enfes bir lezzet balık çorbası. Yapımı ise çok kolay! değil, kabul... Orta zorlukta :)

Malzemeler:
Beyaz etli herhangi bir balık türü (bir küçük çorba kasesi kadar eti çıkmalı)
1 adet dolmalık biber
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 adet küçük patates
Yarım kabak
1 adet soğan
4 diş sarımsak 
2 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber, limon
Meyanesi için: 3 kaşık un, su, tereyağı
Piştikten sonra eklemek üzere:
1 tutam maydonoz, dereotu
2 dal yeşil soğan

Yapılışı:
Az sıvı yağda küp küp doğranmış tüm sebzeleri kavuruyoruz. Üzerine su ekleyip pişiriyoruz.
Aynı zamanda balığı fırında pişirip, etlerini ayıklıyoruz. Ayrı bir tavada unu tereyağı ile kavurup, su ekleyerek eritiyoruz ve pişen sebzelere ekliyoruz. Son olarak balık etlerini de çorbaya ekleyip, tuz, karabiber limonla tatlandırıyoruz ve 5 dk daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra, doğranmış maydonoz, dereotu ve yeşil soğanı ekliyoruz...

Çorbayı içmeden  önce limon sıkıp, pul biber ile şenlendiriyoruz... Enfes oluyor, enfesss!!
Afiyet olsun;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder