Benden & Bizden Hikayeler

Ne yesek?

9 Nisan 2015 Perşembe

Kapuska: Bir Kış Güzellemesi


Malum kışın biteceği yok...

O zaman tadını çıkarmaya devam etmek gerekir :)

Bu yazıyı şu an okumaya devam ediyorsanız sizi gönülden tebrik ettiğimi bilin. Başlıktaki "kapuska" kelimesi okuduktan sonra olanca hızıyla sayfadan çıkan birsürü kişi olduğuna eminim.

Onlar kolay olanı tercih edenler..

Herkes bilir et yiyip mutlu olmasını, herkes kolayca pişirir eti, köfteyi!

Ama marifet kapuskayı pişirmek, sonra da onu yiyip mutlu olmakta :)

Evet öyle çok seveni yoktur. Dolma, salata, turşusu daha çok tercih edilir. Evdekilere -kapuska yaptııımm!! dediğinizde derin bir sessizlik olur.. Ama ben gerçekten çok severim. Bazı sebzeler vardır ki tadından bağımsız yediğim zaman kendime çok büyük iyilik yaptığımı düşündüren... Lahana da bunlardan biri, bu sebepten  kapuskaya da  motivasyonum çok yüksek :)

Size de tavsiye ederim, kapuska iyidir hele benim gibi sucuklu pişiriyorsanız mükemmeldir :))) Ve işte tarifi...

Malzemeler:

-          Küçük boy kapuskalık lahana (Daha gevşek, büyük yapraklı ve oval lahanalar dolmalıktır, sıkı ve yuvarlak olanlarını tercih etseniz daha iyi olur)
-          Bir büyük soğan
-          Yarım çay bardağı pirinç
-          2 yemek kaşığı salça
-          Sucuk (yarım yada çeyrek kangal olabilir- tamamen keyfinize göre)
-          Sıvı yağ, tuz

Hazırlanışı:

-          Soğanları küp küp doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz
-          Salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
-          Doğranmış lahanaları ekleyip bir miktar kavuruyoruz.
-          Son olarak küp küp doğranmış sucukları, pirinci ve suyunu, tuzunu koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. 20 dakika pişiriyoruz.

Önemli Notlar:

-          Suyunu çok koymamaya özen gösterin, sebzelerin üzerine çok çıkmasın.
-          Düdüklü tencerenizin pişerken ne kadar su kaybettiğini de göze alın.
-          Normal tencerede de pişirebilirsiniz biraz daha uzun sürebilir.
-          Yine de ilk denemenizde az miktarda yapın yemeği ağız tadıdır sonuçta, beğenmezseniz ziyan olmasın :)

Ben pişerken küçük arnavut biberlerinden de atıyorum içine ve mutlaka biraz limon sıkarak yiyiyorum. Şiddetle öneririm size de!

Afiyet olsun!




3 yorum:

  1. Aa Kapuskayı bende çok severim.Ama sucuklu oluşu çok iddialı geldi..Denesem yiyen olur mu diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Aa Kapuskayı bende çok severim.Ama sucuklu oluşu çok iddialı geldi..Denesem yiyen olur mu diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Bence denemelisin, kapuskayı seviyorsan sucuklusuna bayılacaksın😊

    YanıtlaSil